Szavazás
Legyen BB 2019 FOTÓ- és VIDEÓVERSENY?
Igen!
Nem!
Facebook
SZÉPSÉGPRAKTIKÁK

www.bazikustestapolas.hu

  • termékleírások
  • praktikák
  • blog
  • fényképek
  • videók
Fizetési megoldás
Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Termékek


Berber Afrikai HENNA természetes növényi hajfesték
Berber Afrikai HENNA természetes növényi hajfesték

BERBER AFRIKAI HENNA NÖVÉNYI HAJFESTÉK

A hennát már ötezer évvel ezelőtt is haj- és testfestésre használták Délkelet-Ázsiában, Indiában, a Közép-Keleten és Észak-Afrikában. Az összezúzott hennalevelekből készített hennapépet az indiaiak hívják mehndi-nek. Indiai szereplése során részévé vált a gazdagon díszített szertartásoknak, legfőképpen az esküvőknek, ezt a szép tradíciót Észak-Afrikában is mind a mai napig szívesen alkalmazzák a mennyasszonyok, az esküvőre kezüket, egész tenyerüket, lábukat, talpukat hagyományos berber motívumokkal díszítik. 

A henna növény egy cserje, mely eredetileg Egyiptomból származik, és jól viseli a száraz, forró éghajlatot. Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is termesztik, de legjobban a trópusi klímát szereti. 4-4,5 méteresre is megnőne a növény, de a gyakorlat szerint 2,5-3 méteres korában kell learatni, évente háromszor. 


A henna hűsítő hatására Rádzsasztán, Pandzsáb, Gudzsarát sivatagi népei jöttek rá elsőként. A megőrőlt pépbe mártották kéz- és lábfejüket,  így könnyebben elviselték a pusztító hőséget. Azt is észrevették, hogy a pép eltávolítása után a hűsítő hatás mindaddig megmarad, amíg a szín kitart. 


A hennát gyógyító célokra is sokfelé használják! Indiában és Észak-Afrikában a népi gyógyászat hagyományai alapján a hennát bőrbetegségek kezelésére alkalmazzák nagy előszeretettel. Fertőtlenítő- és szövetösszehúzó hatása is van a néphit szerint, ezért gyakran használják kisebb karcolások ellátására, égési sérülések és ekcéma kezelésére, de  pozitív hatást gyakorol az immár több évezredes népi megfigyelések alapján a kisebb húzódásokra, reumás fájdalmakra, ízületi gyulladásokra. Lábfejre kenve hatásos lábgombásodás, tyúkszem, vízhólyag ellen. Európában ismertségét inkább néhány hajra gyakorolt jótékony hatásának köszönheti, így a szép vörös színező hatásán kívül közismerten remek hajkondícionáló, jól használható korpásodás ellen, megállíthatja a hajhullást, mivel keratin tartalma jól be tud épülni a hajszerkezetbe, erősítve azt.

 

HAJFESTÉS HENNÁVAL

A henna alkalmazásának teljesen más a technikája, mint a vegyi hajfestésnek. A henna por festékanyagának (lawsone) elõször ki kell oldódnia a növényből, hogy be tudjon hatolni a hajba. Ezt gyorsíthatjuk, ha felhasználás elõtt egy nappal a hennaport langyos vízzel bekeverjük és adunk hozzá egy kis citromlevet, ami segíti a festékanyag kioldódását. Az ily módon elõkészített henna tartósabb és sokkal szebb hajszínt is eredményez, mintha közvetlenül felhasználás elõtt kevertük volna ki.

Amikor a hennapépet feltesszük, a lawsone festékmolekulák fokozatosan behatolnak a hajszálak külsõ rétegébe és a keratinhoz kötődnek. Ehhez minimum 1,5-2 óra szükséges, de, ha tovább rajta hagyjuk, akkor még szebb és tartósabb lesz a hajunk színe !!!
Fontos! A hennapépet mindig vastagon kenjük fel a hajra és hosszú ideig hagyjuk hatni.
A végleges árnyalat 1-2 nap után várható, mivel a henna oxidálódik. Így kicsit mélyül, tovább sötétedik a hajszín is.

 

FIGYELEM: Kémiai hajfestékkel érintkezve váratlan színek születhetnek, ezért hennás festés előtt mindig várjuk meg, míg a kémiai festék maradéktalanul lenő!  


Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
7
Hartel-Török Zsuzsanna
2018.02.08 12:25
Évek óta hennázom a hajamat. Kb 1 éve tértem át erre a termékre (előtte indiai hennát használtam): engem meggyőzött! Sokkal könnyebb bánni vele (apróra őrölt), a színe meg gyönyörű.

6
Fábián Evelin
2016.11.07 22:17
Végre kipróbálhattam! :) Gyönyörű telt, mély színt kaptam, könnyű volt vele dolgozni, és mintha az illata is enyhébb lett volna, mint a viszonylag erős gyógynövényillatú indiai hennáknak. Ma csináltam tőfestést az eredetileg szőke hajamon (már kb 5 éve hennázom), kíváncsi vagyok, hogy alakul a szín holnapra. Remélem, nem sötétedik sokat, mert már most nagyon szép :)
5
Kertész Gabriella
2016.08.14 10:49
.... és milyen jól tettem! Sokkal finomabbra őrölt, már szinte a keverés közben érződik a telt, meleg vörös színe. Csodásan fest, nagyon jól befogja a teljesen ősz részeket is - csak egy leheletnyivel világosabb, de ez nagyon hamar beérik. Egy szó mint száz, el lettem varázsolva .... és váltottam!
4
Kertész Gabriella
2016.08.14 10:41
Eddig én is a Nehru indiai jó minőségű hennát használtam évekig. No de a női kíváncsiság - no meg a múltkori kedvezmény - hatására elcsábultam
3
Gönczi Judit
2016.07.06 14:38
Nagyon jó minőségű henna, anyukám ősz haját szépen befogta és gyönyörű vörös színű lett. Csillogó, fényes a haj tőle, több hét után sem kopik meg a színe.
2
Lengyel-Zalavári Ildikó
2016.01.07 11:11
Még soha nem használtam hennát hajfestésre ezelőtt, de már elég rég óta készültem rá. Azt hiszem, hogy még gyakorolnom kell, mert elsőre sikerült kicsit sűrűbbre kevernem, mint kellett volna, de elégedett vagyok az eredménnyel. Barna hajam van, és nagyon szép vöröses beütést, csillogást adott a hajamnak, szépen befogta a hajtöveket és a korábbi festést is szépen megfogta, bár emiatt aggódtam egy kicsit. Legközelebb hígabbra hagyom és megkérek valakit, hogy kenje a hajamra, mert egyedül azért kicsit körülményes volt. Nincs összehasonlítási alapom más termékekkel, mert ez volt az első amit használtam, de nagyon elégedett vagyok vele.
1
Pásztorné Farkas Zsuzsa
2015.12.07 15:43
csillagos 5-ös imádom, jól lehet vele dolgozni, szépen és tartósan fed! Eddig indiai hennát használtam. Ez a termék sokkal-sokkal jobb! Remélem lesz indigó is!!
Webáruház készítés