Kérdés esetén hívd Ügyfélszolgálatunkat: +36 70 6099721        Berber Beauty Bázikus Thalasso Naturkozmetikumok

VIDD A WELLNESST HAZA!

A Berber Beauty alapítása

A BERBER BEAUTY BÁZIKUS KOZMETIKAI TERMÉKCSALÁD

MEDITERRÁN FÜRDŐKULTÚRA és SZÉPSÉGÁPOLÁSI TRADICIÓK

A SZÉPSÉG és EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSÉNEK BÁZIKUS TITKA

Óóó, MESEBELI AFRIKA…

A GYÁRTÓ

A Berber Beauty Bázikus-Lúgosító Termékcsalád gyártója Tunézia egyik piacvezető  kozmetikai manufaktúrája, a Laboratoriés AVISSOIN. A már több, mint 20 éves múlttal büszkélkedő családi vállalkozást Dr. Hanene (magyarul: Hanna) HAMROUNI kozmetológus bőrgyógyász doktornő és férje, Dr. Riadh BENALI irányítja. Dr. Hanene az ősi, több ezer éves mediterrán testápolási tradíciókat ötvözte a legmodernebb francia kozmetikaipari technológiával, amelyet hosszú évek kutatómunkája és gyártási tapasztalatai alapján fejlesztett ki. Az egyedileg összeválogatott, természetes alapanyagok kompozíciói valóban már az első használattól érezhetően harmonizálják a testet, látványosan üdítik a bőrt.

Dr. Lauter Eleonóra brandalapító tagot, a Bázikus Testápolás hazai úttörőjét kérdeztük a bázikus natúrkozmetikai termékcsaládról:

Mesélnél nekünk magadról kicsit?

L.E.: Ez egy izgalmas, a kitartásról, lelkesedésről szóló történet. Azt hiszem a legfontosabb, ha elindulunk egy Úton, bármi legyen a célunk sose adjuk fel, még ha sokszor oly távolinak, elérhetetlennek tűnik is, mi csak kövessük megérzéseinket és szívünk szavát…

Ezt most azért mondod, mert életed első Berber Beauty üzleti útján kitört Tunéziában a Nagy Jázmin-Forradalom?

L.E.: (mosoly) - Valóban így történt! Előtte többször voltam már ott nyaralni, sőt, Dr. Hanene kencéivel már legelső Berber Hammamos élményemnél megismerkedtem. Amikor végre túl voltunk a legfontosabb itthoni előkészítő munkálatokon és végre kiutaztunk megkötni a kizárólagos forgalmazásról szóló szerződésünket a Gyártóval és épp nekikezdtünk az első szállítmány megszervezésének, kitört a Forradalom!

Még amikor kiutaztunk volt egy szép hetünk, kollégáimmal leutaztunk tevegelni egyet a Sivatagba, békésen gyönyörködtünk a Szaharai Kiszáradt Sóstó halvány rózsaszínű végtelenségében, aztán hirtelen minden megváltozott, átrendeződött  a turista-paradicsomi kép… Én csak néztem és nem hittem a szememnek! Végre ott vagyok, álmaimat valóra váltani, csak arra vágytam mindig legyen itthon Ghassoulom, agyagom, iszapom, hajat mosni, fürdeni, masszírozni, egyszerűen nem tudtam elképzelni hogyan lesz a folytatás. Hiszen én ugyan a szállodában voltam, de az utcákon azért csak lőttek arrafelé!

És a tunéziaiak mit szóltak hozzád?

L.E.: Óh, ők tényleg nagyon kedvesek voltak velem, folyamatosan bátorítottak, ne féljek! Alig maradt rajtam kívül a városban turista, a pálmafák alatti sétányokon csak a legkitartóbb nyugat-európai idős nyugdíjas turnusok, meg ugye én maradtunk. :) Szerencsére Dr. Hanene annyi kencét hozott a hotelbe nekem kipróbálni, hogy valójában időm nagy részét a fürdőszobában a tükör előtt töltöttem..

Egyáltalán mikor találtál rá ezekre a kozmetikumokra?

L.E.: Még 3 évvel ezelőtt, egyik nyaralásunkon a szálloda hammamjában (gőzfürdő) láttam meg, annyira jó érzés  volt az agyagkence már első kipróbálásnál, hogy vettem belőle hazahozni. Azzal mostam a hajam, a bőröm (Ghassoul)… aztán elfogyott, s az idegenvezetővel kellett hozatnom, úgy hiányzott. Akkortól lett az álmom, nekem agyagom mindig legyen!

A többi „forradalmi” kencét is végig próbálgattad? Mesélnél néhány szót róluk?

https://www.berberbeauty.eu/shop_ordered/8606/pic/levendula_berber_beauty.jpg

L.E.: Végig próbáltam természetesen az összeset. Agyag, iszap- és algás pakolások, csokoládé, kókusz,  kávés pakolás, arganolajos arckrémek, vaníliás - cukros és egyéb bőrradírok, fekete szappan zúzott olívabogyóból  és  18 féle esszenciális olaj, mandula, sárgabarack- szőlőmag olaj keverékéből összeállított speciális masszázs- és fürdőolaj került az első szállítmányba. Éppen csak a legszükségesebbek itthonra :) , ugyanis Dr. Hanene naponta kreál egy újabb csodát… Most éppen a harmadik kisbabáját várja, így talán kicsit pihen is, de nagyon várja a magyarok fogadtatását!

Az újabb fejlesztések miatt?

L.E: Igen, ugyanis ahogy elmagyarázta nekem, minden országban más a klíma, mások az alapvető  táplálkozási szokások, így más az ott élők bőre is. Éppen ezért arra kért, tolmácsoljam a magyar közönség felé kérését a visszajelzésekről, hogy folyamatosan a mi igényeink szerint, egyedileg tudja alakítani a termékek összetételét.

És a bázikusság?

L.E: Ezek a készítmények túlnyomó részben természetesen bázikus (lúgos) pH kémhatásúak. Valójában egy teljesen új szemléletet képviselnek a kozmetikai iparban. A legújabb irányzat szerint a bőr savköpenye bár valós tény, csak éppen azt a szervezet önméregtelenítése okozza! A szervezet a bőrön át próbál a felgyülemlett savaktól, méreganyagoktól a verejtékmirigyeken keresztül (is) megszabadulni! Ezt segíti elő ez a bázikus - lúgos közeg, ahol kívülről támogatjuk a pórusokon keresztül a szervezet öntisztulását, regenerálva az egész testet, serkentve a bőr önzsírozását, egyszerűen láthatóan szebbek, tisztábbak, energikusabbak, sőt még karcsúbbak is lehetünk! Csak egy érdekes adat, a magzatvíz pH-ja régebben átlag 8,5 lúgos pH volt, (sajnos modern korunkban tendencia elsavasodása, manapság jó, ha a 7,5 pH-t eléri), de ez azt jelenti a bázikus kényeztetésre sejtszinten emlékezünk. A Bázikus Testápolás egyébként több ezer évig meghatározó volt a történelmi korokban, az ősi punok, rómaiak, egyiptomiak, görögök mind tudták ezt, a mediterrán világ ókori híres fürdőiben mind természetesen bázikusan tisztálkodtak az emberek… szobraikat nézegetve elég sikeresen!   

Köszönjük és ígérjük folyamatosan közöljük a visszajelzéseket.

L.E: Köszönöm én is a magam és tunéziai gyártónk Dr. Hanene nevében a lehetőséget a hazai bemutatkozásra! Kívánom  mindenkinek, aki ráveszi magát egy jó kis agyag vagy iszap ”dagonyafürdőre” , olyan örömteli és vidám pillanatokat, a fizikai erőnlét olyan folyamatos erősödését élje meg, mint amit én tapasztaltam. És soha, de SOHA ne adjátok fel az álmaitokat!

/publikálva 2011/